Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsdagen fortsätter som vanligt

UPPDATERAD 11.42: Arbetsdagen för kommunhusets personal fortsätter som vanligt efter morgonens händelser med den misstänkta bomben som visade sig vara falskt larm. Under natten har någon punkterat två av kommunens bilar.

Annons
Nettan Roth jobbar i kommunhuset i Skinnskatteberg. Trots bombhotet på morgonen känner sig hon trygg.

Under torsdagsmorgonen hölls ett info-möte med personalen i kommunhuset. Det var städarna som kom klockan sex på morgonen för att städa som hittade den misstänkta bomben. De larmade sedan polisen och räddningstjänsten var först på plats. Kommunhuset tömdes, dock var det bara städarna som börjat jobba, och elevhemmet bredvid tömdes också.

Personalen har erbjudits att få jobba hemifrån men enligt kommunalrådet Carin Sándor (FP) har alla valt att jobba kvar och arbetsdagen kommer fortsätta som vanligt.

– Det finns personal på plats som man kan prata med om man känner att man behöver det, säger Carina Sándor.

Kommer det inträffade att leda till några åtgärder från kommunen om exempelvis säkerheten?

– Om det här kommer leda till något ytterligare just nu kan jag inte svara på. Det kommer fortgå möten under dagen men i dagsläget kan vi se att vår beredskap när det händer något oförutsett, den fungerar riktigt bra.

Två av kommunens bilar har också fått däcken punkterade under natten. Kommunen har polisanmält det och bytt däcken.

Krisledningsnämnden aktiverades inte men Carina Sándor ringde till nämnden så de var anträffbara.

– Det är ju lite verklighetsfrämmande, lite overkligt. Men det känns bra och det känns tryggt att vi har en bra beredskap och bra rutiner. Och att det finns folk här så att vi kan prata med varandra om det som har hänt.

När FP är på plats vid kommunhuset strax innan klockan tio på förmiddagen har arbetet återgått till det normala. Poliserna och avspärrningarna har försvunnit.

Nettan Roth jobbar i kommunhuset och möttes av polis och avspärrningar när hon kom till jobbet på morgonen.

– Det var en chock att se det på morgonen. Men det känns tryggt nu och vi har fått information om det som hänt, säger hon.

– Det är onödigt av den som gjort det här.

Annons