Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Armans sköna vinst mot Södra – "De fick smaka på sin egen medicin"

Försnacket blev hetsigt. Matchen blev hetsig. Och efterspelet likaså. Arman Poghosyan stod minst sagt i centrum när Irsta återigen besegrade Södra, nu med 3–1.

Det var upplagt för ett hett möte när Fagersta Södra mötte Irsta på bortaplan. I det senaste mötet stod målvakten Arman Poghosyan, som tränade med Södra på försäsongen och i princip var klar för laget, i centrum och räddade sitt Irsta på Onsjövallen (2–1). Och den här matchen skulle inte bli annorlunda.

Redan före matchen var stämningen upptrissad och Poghosyan blev åtsagd att ”fimpa attityden” av Södras Martin Metsomäki.

Det blev inte enklare för Södra när Poghosyan i matchen satte 1–0 på straff efter 25 minuter.

– På väg fram sa Johan (Adamsson) åt mig att jag skulle missa. Sedan sa ”Merra” (Martin Metsomäki) samma sak vid straffpunkten, säger Poghosyan.

Men trots psykningarna satte han säkert bollen i mål.

Jublet efteråt gick inte att ta miste på.

– Det är klart jag jublade. De fick smaka på sin egen medicin. Man måste vara lite ful, jag vill ju vinna.

En som inte var lika glad var Södras Martin Metsomäki. Han har onekligen tröttnat på Poghosyans attityd.

– Han har vänner här i laget, men det känns som att han pissar på oss. Han tränade med oss och sa att han var klar. Så han borde göra det snyggt i stället. Jag har inget ont att säga om honom, han är jättetrevlig på sidan om. Men det är hans attityd... Han gillar det, han vill bara ha uppmärksamhet. Och vi lägger lite väl mycket fokus på det, säger Metsomäki.

Södras tränare Khoa Mai var efter matchen också besviken på Poghosyans uppträdande.

– Visst har han rätt att vara kaxig, men det är inte sportsligt på något sätt. Men det är skitsamma, vi förlorade inte på grund av honom. Vi gjorde en dålig insats, säger Mai.

Ja, Södra kom inte alls upp i standard och hade svårt att få i gång sitt spel. Jimmy Jönsson kvitterade till 1–1 i den andra halvleken, men omgående gjorde Irsta 2–1. I slutet fick också Johan Hagelin i Södras mål släppa in sin tredje boll för dagen.

Gissa vem som var gladast efter matchen.

– De (Södra) la allt fokus på mig före matchen. De sa att de skulle köra fult mot mig och gå in med armbågarna. Kom igen... Kör hårt, men kör schysst. Det är de som sätter standarden på det hela. Jag har alltid min attityd med mig, jag är en vinnarskalle, säger Poghosyan.

Och du tippade rätt resultat också...

– Haha, ja. Det är klart.