Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ät på världens bästa restaurang

I tre år har den danska restaurangen Noma utsetts till världens
bästa. Men nu är det ett nytt land som kan stoltsera med den
godaste maten i världen.

I år får Noma i Köpenhamn nöja sig med en andraplats bland världens 50 bästa restauranger, på Restaurant Magazines årliga lista. Nu är det fjolårets tvåa, El Celler de Can Roca som hamnar i topp. Restaurangen ligger i Girona, utanför Barcelona, och har funnits med på listan i åtta år, skriver Travel News. Den drivs av tre katalanska bröder och köket är modernt spanskt. En av deras mer kända rätter är kolgrillade räkor. Noma hamnar alltså på andraplatsen och som trea valdes Osteria Francescana i Modena, Italien.

Spanien i topp

Spanien är överhuvudtaget det land man ska åka till för flest restauranger i världsklass, enligt den här listan. Spanska Mugaritz i San Sebástian kommer på fjärdeplats och Arzak i samma stad lyckas knipa åt sig åttondeplatsen.

Andra restauranger i topp tio är Eleven Madison Park i New York, D.O.M i Sao Paolo, No7 i London, Sterereck i Wien och Vendôme i tyska Bergisch Gladbach.

Förstaplatsen brukar innebära att turister från hela världen strömmar till restaurangen.