Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Attacken mot FAIK: "Det fattades stake"

Målet var playoff. Men det blev ett praktfiasko för FAIK den här säsongen. Då väljer motståndarlagens tränare att såga laget.

Inför säsongen trodde de flesta motståndarlagen att Fagersta AIK skulle bli farliga att möta. Sanningen blev en annan. Så här säger tränarna i lagen om FAIK:s säsong:

Kent Sandin, IFK Hallsberg: – De har ett ganska ungt lag. Ett ungt lag med utvecklingsmöjligheter. Men jag hade förväntat mig mycket mer ”Bergslagsspel”. Mer tuffa, tjuriga spelare. Jag tänkte, ”vad är det för fel?”. Jag hade räknat med att det skulle bli tufft, men det fanns inga tendenser över huvud taget. Det fattades stake. Jag är lite besviken, jag trodde det skulle bli hårdare. Något fattades. Men om man kan drilla laget lite hårdare kan det på sikt bli bra.

Är det något du är imponerad av?– Bröderna i målet. Om den ena brodern var dålig så var den andra bra. Mot oss bytte de målvakt när vi gick upp i ledning fort. Då var det omöjligt att göra mål plötsligt. Både målvakterna spelade lika bra. Om de killarna vill röra på sig är det inget problem för dem att hitta ett nytt lag. Sedan har FAIK några bra spelare till. De kämpar som ett lag. De har ett ungt lag och naturligtvis har ett ungt lag utvecklingsmöjligheter. Det var synd att de tappade Markus Dahlström, han var en bra kille.

Mattias Stenholm, Hammarö HC:– Jag hade ingen riktig koll på FAIK. Jag visste att FAIK hade varit i playoff året innan. Men jag tror inte att de var uppdaterade om kvalitén på den här serien. Det kändes som att de hade lite tunt med folk, de fick en jobbig resa på grund av det. De har pendlat mycket i sin prestation. De matcherna vi spelade mot dem så spelade de helt annorlunda på hemmaplan fick jag känslan av. Där hade de lite mer självförtroende. Sedan kanske de var lite väl försiktiga på bortaplan.

Är det något du är imponerad av?– De båda målvakterna. Det spelar ingen roll vem de stoppar in i mål, de håller båda bra nivå.

Peter Andersson, Köping HC:– Det är ett tungt lag att möta. Det var ju ett tag när de gick bra, i samband med att Jesper Persson kom. Sedan vet jag inte vad som hände.

Är det något du är imponerad av?– Deras powerplay i första matchen.

Urban Lang, Arvika HC:– De som är tongivande är de lite äldre spelarna. De saknade ungdomlig glöd. FAIK spelade bättre på hemmaplan än bortaplan. De äldre spelarna kanske tycker att det är jobbigt med bortamatcher, jag vet inte. Men det är ett bra division 2-gäng.

FP har sökt tränarna i de övriga lagen i serien.