Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avesta starkast i derbyt

”Helt klart blev utvisningarna dyrbara för oss i dag”.

Annons
ABK-målvakten  Lucas Johansson stängde igen mot FAIK.

Onödiga utvisningar blev Fagersta AIK:s fall i derbyt hemma mot Avesta. 1–3 slutade matchen som gästerna hade grepp om.

– Det här var en sur förlust, säger FAIK-kaptenen Martin Forss efter matchen.

Det började som ett derby ska göra. Båda lagen visade att det verkligen fanns nerver innanför tröjorna. Många slarviga pass som ofta ställde till det i den egna zonen.

Gästerna fick tillfälle att spela fem mot tre i den första perioden men hemmalaget krigade bra och red ut stormen. I slutet av perioden fick även hemmalaget fördelen att spela fem mot tre. Inte heller FAIK lyckades sätta pucken i mål trots några fina lägen. Men den första perioden blev mållös.

I den andra perioden tog Avesta ledningen efter dryga tre minuter. Hemmalaget kom dock igen och det blev en kvittering bara dryga minuten efter gästernas ledning.

Sedan visade Avesta prov på bra spel i PP. En variant letade sig igenom hemmaförsvaret och Felix Lundqvist satte ledningspucken på ett rappt direktskott för sitt ABK.

Där hade halva matchen gått och man väntade på en hemmauppryckning. Den uteblev och resterande tid av den andra perioden var det gästerna som hade greppet.

I den tredje perioden kom FAIK igen något dock utan att under den första halvan av perioden kunna rubba gästerna. I stället var det gästerna som kunde göra 1–3, vilket också blev slutresultat.

Assisterande tränare Peter Bergström sa efter matchen: –Helt klart blev utvisningarna dyrbara för oss i dag. Men för att vara ett derby tycker jag att det är många simpla utvisningar. Spelmässigt stod vi upp bra i den första och sista perioden. Nu blir det till att ta nya tag och komma igen på söndag.

Första perioden:

Fagersta AIK–Avesta BK 1–3 (0–0, 1–2, 0–1)

Andra perioden: 0–1 (3.41) Dennis Gustafsson (Simon Broström och Markus Dahlström), 1–1 (5.23) Victor Danielsson (Johan Jansson), 1–2 (11.59) Felix Lundqvist (Sebastian Jakobsson och Simon Broström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (6.21) Jesper Svedlund (Felix Lundqvist).

Utvisningar, FAIK: 6x2 min. Avesta: 5x2 min

Skott: 26–26 (7–8, 10–10, 9–8).

Domare: Kent Westergren

Publik: 274.

Läs mer om matchen i fredagens Fagersta-Posten

Aktuell tabell finns här

Annons