Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inte rasist, men"-grundaren Henrik Johansson vill vinna middag med Jimmie Åkesson: "Hoppas på långkok"

Nu går det att buda på en middag som ska tillagas av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Några som hoppas vinna budgivningen är de som driver den anti-rasistiska sajten "Inte rasist, men".
– Vi hoppas att han bjuder på långkok eftersom vi har många frågor, säger grundaren Henrik Johansson från Avesta.

Annons

Hör Henrik Johansson berätta om vad de tror om stämningen på middagen om de vinner i tv-klippet nedan:

Via en annons på Tradera budar SD:s partiledare Jimmie Åkesson ut en middag där han själv är både kock och middagssällskap. Så här lyder annonsen:

"Sveriges bästa partiledare är kanske även Sveriges bästa kock. Han tillagar allt från traditionell svensk husmanskost till rätter med mer exotiska inslag, såsom tacos. Nu har du chansen att få honom hem till dig, till ditt eget kök.Vinnaren får avnjuta en härlig kväll i goda vänners sällskap, med mat och dryck för sex personer. Alltsammans tillagat och serverat av Jimmie Åkesson."

Pengarna ska enligt annonsen gå oavkortat till organisationer som stödjer fattigpensionärer samt stiftelsen Hepatica för att hjälpa flyktingar i deras närområde.

– Det här blir ju win-win för oss. Antingen vinner vi och får ställa våra frågor och då går pengarna antagligen oavkortat till hjälporganisationer som de skriver, annars använder vi pengarna i vår egen "valfond" så att säga, säger Henrik Johansson från "Inte rasist, men".

Läs även: Henrik Johansson publicerade näthatares påhopp - stängdes av från Facebook

Varför vill ni vinna?

– Vanligtvis vill de inte erkänna oss, de har problem att hantera oss. Det här blir en chans för oss att ställa frågor som vi har undrat över i fem år. Men många av dessa är nog frågor som inte sett dagens ljus än så dem kan vi inte avslöja.

Henrik Johansson tror inte att en vinst är helt omöjlig tack vare stort intresse och stöd från hans sajts följare.

– Folk sätter in pengar på vårt konto fram till tisdag klockan 12. Det är väldigt många som vill se att det här blir av. Så det känns hoppfullt, säger Henrik Johansson.

Det ledande budet är för närvarande 60 300. Budgivningen avslutas den 8 december.

Läs även: Han gjorde polisens jobb