Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avsked på grått papper

Per-Ols kansli läggs ned.

För över ett år sedan fick Per-Ols IBF chansen, genom tidigareordföranden att starta och driva ett kansli med egen personal.

Vi (personalen) erbjöd att hjälpa till att avlasta föreningen med allt från att tvätta spelarnas kläder till att fakturera och betala räkningar och löpande sköta bokföringen. Ingen av oss hade tidigare någon erfarenhet av, eller koppling till idrottsföreningar eller föreningsarbete. Vi ville helt enkelt hjälpa till att fördela bördan, precis som vilken medlem som helst.

Efter ett par månaders igångskörningsperiod blev vi till slut varmare i kläderna och resultatet hade nu gått från en upplevd stökig organisation och ekonomi till mer ordning och reda.

Vi skötte nu all administration tillsammans under ett och samma tak i stället för att en medlem skulle sitta i ett hörn, ringa runt och jaga rätt personer, papper och uppgifter och allt detta under sena timmen efter ordinarie arbetet.

Efter att ordföranden avgick på frivillig basis började vi att ifrågasättas. Vi kände oss ledsna och obekväma med den nya situationen och började undra om vår hjälp inte var av godo. Till slut togs beslutet att lägga ned kansliets verksamhet. Vi kom överens med den nya ordföranden om ett par alternativa dagar för att lämna över innan avslut. Under dessa dagar dök det inte upp någon och datumet flyttades fram. Till slut bommade vi igen dörren, fortfarande utan några livstecken från ordföranden fast vi med ljus och lykta sökt efter några livstecken.

Vi undrar fortfarande om jobbet som utfördes under denna tid inte var mer uppskattat än att man kunde tillåta sig att inte dyka upp enligt överenskommelse för att göra en överlämning och eventuellt bli avtackade på ett eller annat sätt.

Svar direkt:

Personalen Beträffande kansliet i sig så ändrades förutsättningarna för att kunna bedriva ett kansli

i och med att bidragen ändrades från Försäkringskassan. Då Per-Ols IBF drivs som en ideell förening är det tyvärr kännbart med minsta förändring i ekonomin, detta är bara att beklaga men så ser verkligheten ut. Insändaren i övrigt tas upp med de inblandade.

Lars Hedin, ordförande Per-Ols IBF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel