Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjar – VIK värvar jagade Södertäljebacken: "Kommer passa in grymt bra"

Andreas Appelgren har svingat trollspöt.
VIK Hockey vinner dragkampen om Simon Karlsson efter avskedet från Södertälje.
– Nu får vi in den tyngd vi kanske saknat på backsidan, säger sportchefen Andreas Appelgren till vlt.se.

Annons

Se vår sändning nedan med expertanalyser, och intervjun med Simon Karlsson nedan:

Det var i måndags som Södertäljes tränare och sportchef Mats Waltin valde att peta assisterande lagkaptenen Simon Karlsson från truppen.

Enligt uppgift till VLT bröts sedan kontraktet med SSK under torsdagen.

Detta trots att den 190 centimeter långe och 88 kilo tunge rightbacken rankats som en av SSK:s bästa backar med en speltid på drygt 20 minuter i snitt.

Nu kan VLT avslöja att situationen blir en jackpott – för VIK. Klubben har sökt hela säsongen efter en storväxt spetsback som kan leda backuppsättningen både offensivt och defensivt.

Nu är de egenskaperna på plats genom Karlsson, som också hade uttalat intresse av exempelvis Oskarshamn efter SSK-avskedet.

– En stor rightskytt som är duktig i både powerplay och boxplay och kan spela i alla spelformer. Nu får vi in den tyngd vi kanske saknat på backsidan. Jag tror att han kommer att passa grymt bra in i laget. En större och tyngre back som dessutom besitter powerplayegenskaper, säger VIK:s sportchef Andreas Appelgren.

Simon Karlsson till VIK Hockey.

Gulsvart var intresserat av Karlsson redan i somras, men vågade inte chansa fullt ut efter sjukdomshistoriken.

Nu ansluter 23-åringen som är draftad av Nashville i full matchform.

– Jag jagade honom redan i somras och har följt hans karriär. HV 71 värvade honom till SHL med stora planer. Sen åkte han på körtelfeber och var borta i nästan två säsonger. I somras försökte jag få honom på tryout, men han valde att gå till Södertälje. Nu när det körde ihop sig där så fick vi chansen igen och han valde att komma till oss vilket vi är jätteglada för, säger Appelgren.

VIK arbetar på att få Karlsson spelklar redan till kvällens match mot Tingsryd.

Värvningen är möjlig ekonomisk efter skadan på forwardsstjärnan Markus Persson. Pengarna som fansen samlar in under #ByggaVIK finns fortsatt kvar till klubbens förfogande.