Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Babyboom i världens djurparker

Tillökning på zoo är en riktig publikmagnet och den här sommaren
kan flera djurparker stoltsera med söta djurbebisar. Från den vita
snöleoparden i Schweiz till den nya elefantungen på Kolmården.

Det finns nästan inget som vi älskar så mycket som gulliga djur. Djurparkernas tillökningar är ofta lika med publikrekord, i synnerhet om det är någon sällsynt art som fått ungar.

På Kolmården firar man nu elefantungen vars mamma Bua faktiskt tillhör Sveriges kung Carl Gustaf. Bua var en gåva från Thailands regent 2004.

Världens minsta

På Parken Zoo i Eskilstuna har man den här våren sett flera unika födslar. Den utrotningshotade kejsartamarinen försvinner i takt med regnskogen i Bolivia, men i maj fick Alejandro och Shakira en unge som direkt klamrade sig fast i pälsen på mamma och pappa. På Parken Zoo föddes i år också Sveriges första vitkindade gibbonunge, och en pudu - världens minsta hjortdjur.

Lejonlycka

I Zoo de Servion i Schweiz blev det uppståndelse när snöleoparden Milla födde en unge och på Köpenhamns zoo föddes två lejonungar i juni, en hona och en hane, som nyligen visades upp för besökarna för första gången.

Här är bilder på några av djurparkernas nytillskott.