Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backen lämnar VIK för spel i SHL: "Känns väldigt bra"

Anton Mylläri blir näste spelare från förra säsongens VIK att gå vidare till en annan klubb.
Under måndagen presenterades han av SHL-laget Malmö.
– Jag vet att det kommer att krävas ett stenhårt jobb men jag ska ta tillvara på den här chansen, att få spela SHL-hockey, säger Mylläri till klubbens hemsida.

Annons

Västeråssonen Anton Mylläri återvände till VIK Hockey inför säsongen 2015-16 efter spel i Oskarshamn, Kristianstad, Helsingborg och danska Frederikhavn.

På 36 matcher i VIK-tröjan den säsongen blev det två mål och tio assist, något han följde upp med fyra mål och tolv assist på 48 matcher den gångna säsongen i VIK-tröjan.

Efter degraderingen till Hockeyettan står det nu klart att 26-årige Mylläri flyttar söderut.

Under måndagen presenterades den store backen av Malmö Redhawks efter att han skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.

– Det känns väldigt bra att vara här och vara en del av Malmö Redhawks under den kommande säsongen. Jag vet att det kommer att krävas ett stenhårt jobb men jag ska ta tillvara på den här chansen, att få spela SHL-hockey, säger Anton Mylläri till Malmös hemsida.

I Malmö återförenas Mylläri med tidigare VIK-tränaren Martin Filander som tränade backen under säsongen 2015-16 innan han fick sparken.

– Martin Filander har haft honom tidigare och känner väl till honom både som person och som spelare. Vi tror att han kommer att passa väldigt väl in i vårt sätt att spela, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Annons