Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backjätten hyllar SSK:s utveckling

Hemligheten bakom Skinnskattebergs superstart på säsongen? Ett helhetstänk i defensiven och ett mer idérikt anfallsspel. Det menar Rickard Forsberg inför den tuffa hemmamatchen i dag.

Skinnskattebergs SK har fått en flygande start på säsongen i division 5. Tre matcher har gett lika många vinster – och laget toppar tabellen som det enda laget med full pott.

I kväll kommer Sörstafors-Kolbäck FK på besök till Masbo IP. I fjol släppte SSK in fem mål på två matcher mot laget. Men när nu defensiven är i fokus hoppas SSK slippa släppa in mål.

– Det känns som att vi är säkrare defensivt i år. Spelet har börjat klaffa och vi har fått in en del defensiva spelare. Nu försvarar vi med hela laget, från anfall till backar. Vi är mer vakna i defensiven, säger SSK:s mittback Rickard Forsberg.

Forsberg missade de två inledande matcherna, men fanns med när SSK i fredags slog Skultuna IS med klara 3–0. Då spelade han i mittförsvaret med lagets nytillkomne stoppkloss från Köping, Dalibor Ivkovic. Ett lyckat drag av tränaren Patrik Parkatti, helt klart.

– Det är skönt att ha honom (Ivkovic). Han är stor och säker. Och ganska snabb också. Det är lite nytt, men det blir bättre och bättre för varje match, säger Forsberg, som också hyllar lagets offensiva spel i år:

– Vi har utvecklats där också. Vi hittar varandra mer och har flera idéer.