Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backlund överlägsen i Fagerstahallen

Per-Ols innebandydamer fick inte stopp på Sveriges bästa division 2-spelare. I tredje perioden sänkte Madelene Backlund hemmalaget. Rättvis Västerås­vinst 2-6 till slut.

Hemmatjejerna höll på att få en riktig mardrömsstart på toppmötet. Stjärnan Madelene Backlund serverade en lagkamrat öppet mål redan i den första minuten, men avslutet gick utanför målramen. Istället kunde Per-Ols sätta sig i förarsätet, då Elin Eriksson petade in 1-0 i den andra spelminuten, efter förarbete av Linnea Wennmyr.

I en böljande inledning bytte lagen chanser med varandra, där målramen räddade hemmalaget mer än en gång i den första perioden. Med ett par minuter kvar av perioden kom dock kvitteringen. Ett skott från halva planen slank då in bakom hemmamålvakten Lovisa Hedin.

I början av andra fick sedan även Backlund hål på målvakten Hedin. Hon fick stå fri i slottet och på en passning drog hon till direkt och bollen satt otagbart intill Hedins högra stolpe. Strax senare var det nära ett tredje bortamål, men då räddade Hedin bollen på mållinjen.

Per-Ols hade ett par fina lägen till kvittering. Bästa chansen hade Jennifer Myckelberg, då hon blev friställd av en blind bortapass, men målvakten slängde upp handen och räddade bollen, som var på väg in i krysset.

Bortalaget var det bättre laget i mittrundan och var ännu en stolpträff från ett ytterligare mål.

Per-Ols inledde sedan piggare i slutperioden. I den andra minuten kom 2-2-kvitteringen. Emma Adolfsson vände bort sin back på högerkanten, promenerade in med bollen framför mål och lättade in denna bakom Västeråsmålvakten. Halvvägs in i perioden fick sedan Per-Ols ett gyllene läge till ledningsmål. Emma Adolfsson var på väg igenom men fälldes och domaren dömde straff. Malin Hellblad tog hand om denna, men fick ingen ordning på dragningen framför målvakten, som kunde parera avslutet.

I det efterföljande powerplay-spelet rullade hemmalaget bollen bra, men var aldrig riktigt nära med något avslut. Istället kunde VIB genom Madelene Backlund ta ledningen bara sekunder efter att bortalaget blivit fulltaligt. Backlund fick fri gata och drog sedan upp bollen i nättaket bakom Hedin.

När sedan Per-Ols satsade allt framåt, blev det luckor bakåt och det utnyttjade då planens gigant, Backlund. Först spelade hon fram till 4-2-målet, sedan punkterade hon matchen med att göra sitt tredje och fjärde mål för dagen, 2-6 då till slut.

– Vi kom inte upp i normal standard. Det var stressigt hela tiden, säger Per-Olstränaren Per Eriksson.

– Efter 2-2 kändes det som om vi hade greppet, men sen fick de sitt 3-2-mål och efter det var vi tvungna att gå framåt. Då utnyttjade de luckorna som blev bakåt. Surt, men inte så mycket att säga om.