Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kross i genrepet – men sportchefen hintar om nyförvärv: "Vi har en superback på gång..."

Västanfors IF övertygade stort i genrepet mot Köping. Och om man får tro den spelande sportchefen Johan Andersson något kryptiska uttalande kan också en rejäl förstärkning vara på gång inför premiären.

Annons

Spelande sportchefen Johan Andersson antyder att en rejäl förstärkning kan vara på väg till Västanfors IF efter genrepet mot Köping.

Det var inget större snack om saken när Västanfors IF premiärspelade på hemmais under söndagskvällen. Köping avfärdades med 10-1, i en match som kändes avgjord redan efter några minuter.

– Ja, det skiljer ju en division, och det känns som att vi har kommit rätt långt med vårt spel som vi jobbat med på försäsongen. Vi har fått ihop laget helt okej, så det börjar sitta mer och mer det vi håller på med, säger Fläktens spelande sportchef Johan Andersson.

Matchen mot Köping var också lagets sista träningsmatch inför seriepremiären, den 13 november på bortaplan mot Haparanda-Tornio. Och sportchefens känsla efter genrepet är bra.

– Ja, det får vara positivt. Vi visste ju att vi skulle vinna, eller visste och visste, men vi gick ut för att föra spelet och det tycker jag att vi gör bra. Vi har tagit ett kliv från i fjol, känns det som. Sen får vi se när serien går igång, men det känns som att vi har blivit lite bättre.

Med i genrepet fanns också Tillbergalånen Emil Kaup och Niklas Engström. Och om ingenting förändras på de närmaste två veckorna kommer de även att finnas med i laget när serien drar i gång.

– Det beror lite på Tillberga, men vi har hittat ett bra samarbete med dem. Så länge de har full trupp och spelare över tar vi gärna emot dem, de gör det bra här.

Hur ser läget ut inför premiären annars, med skador och annan frånvaro?

– Jag tror faktiskt vi är skonade nu. Jag tror inte att vi har någon skada, säger Johansson och funderar en stund innan han fortsätter:

– Men vi har en superback på gång. Han kan liknas vid Patrik Sjöström, kan du skriva.

Vem pratar vi då om?

– Det kan jag inte säga. Men han kan liknas vid Patrik Sjöström.

Mer läsning

Annons