Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömbeskedet för VSK: Toppspelaren kan komma tillbaka snabbare än beräknat

En efterlängtad elitseriepremiär för VSK:s Matilda Plan. Då krossar hon knogen två dagar innan matchen. Nu står det klart att måldrottningen och lagkuggen Matilda Plan blir borta i minst en månad till.

Annons

På lördag möter VSK-dam regerande svenska mästarna Kareby på bortaplan. Då saknas åter igen måldrottningen Matilda Plan. Plan skadade sin hand två dagar innan elitseriepremiären och fick då besked om att det kan dröja två till tre månader innan hon kan vara tillbaka i spel.

LÄS MER: VSK:s storstjärna drog på sig skada innan premiären

– Det är lugnt just nu, det gör inte så ont. Men armen är gipsat nästan upp till armbågen och de har satt ihop knogen med stifft, berättar Plan när sporten når henne när hon är på väg från Katrineholm till Västerås.

Hon fortsätter:

–Doktorn har sagt att jag inte får hårdbelasta handen, det vill säga skjuta, på 2-3 månader.

Vad tänker du kring det?

– Det är tråkigt såklart. Jag hade sett fram emot den här säsongen hyr mycket som helst och så skadar jag mig två dagar innan premiären. Det är första gången jag är långtidsskadad, jag har bara stukat fötterna tidigare.

LÄS MER: Hon blev årets comet

Måldrottningen känner dock själv att hon kan komma tillbaka snabbare än vad som är beräknat. Om inte så har hon lite påhittiga knep för att få matcha.

–Jag ska försöka hitta ett skydd som kan stabilisera och försöka köra ändå. Jag var ner och åkte skridskor i måndags, säger Plan och fnissar till.

– Det är svårt att låta bli. Så tror jag inte att jag blir borta så länge som 2-3 månader. Jag kommer kanske inte att kunna skjuta men jag kan ju åka skriskor, passa och så får jag väl åka in bollen i mål. Annars får jag väl jobba hemåt istället och släppa offensiven till någon annan.

Matilda Plan har nu stå bredvid plan i två veckor och sett sina lagkamrater vinna de två första matcherna i elitserien. Det är nästan lite plågsamt, menar hon.

– Det är jobbigt att inte kunna påverka. Man står bredvid och ser vad som kan förbättras på plan men man kan inte göra någonting åt det.

LÄS MER: Matilda Plan väljer att stanna kvar i VSK

Matilda Plan vann skytteligan 2016 med 19 mål.

Mer läsning

Annons