Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergström vilar för VSK – för att hitta formen efter skadan: "Behöver ta ett steg tillbaka ..."

Skadan kostade Ted Bergström en längre tids träning.
Nu får han stå på sidan i måndagskvällens match mot Edsbyn, för att försöka hitta tillbaka till formen.
– Jag behöver ta ett steg tillbaka, och förhoppningsvis ta tre steg framåt, säger han.

Annons

Ted Bergström får se måndagens match mot Edsbyn från sidan.

VSK jagar på måndagskvällen revansch efter derbyförlusten mot Tillberga när Edsbyn kommer på besök. Men man gör det utan en av lagets nyckelspelare.

Ted Bergström kommer att stå över mötet med Edsbyn – i ett försök att hitta tillbaka till formen efter knäskadan som kostade honom säsongsinledningen.

– Jag kommer att satsa på att komma i lite bättre form och vara tillbaka om en och en halv vecka. Jag behöver ta ett steg tillbaka, och förhoppningsvis ta tre steg framåt, säger 28-åringen till Bandypuls.

Efter matchen mot Edsbyn har laget nio dagar tills nästa match, mot Vetlanda, Det är den tiden som VSK och Bergström nu hoppas på att utnyttja på bästa möjliga sätt.

– Ted har kommit tillbaka från en långvarig skada och han har gjort det bra. Men han behöver få upp lite fart och kondition för att det ska bli ännu bättre, så vi valde att vila honom i morgon och lägga in lite extraträning, säger VSK-tränaren Micke Carlsson.

Och han kommer att få svettas ordentligt.

– Det kommer bli riktig hårdkörning. Det kommer att bli fruktansvärt hårt är tanken, att komma med en boost nu i träningen, säger Bergström.

Känner du själv att du inte hittat rätt efter skadan?

– Nej, jag har inte riktigt prickat formen. Och det var det väl ingen som trodde, och inte jag heller, att jag skulle kliva in och göra underverk.

Förhoppningen är att hårdträningen nu ska ge utdelning senare under säsongen, när de viktiga matcherna drar igång. .

– Vi vill ha tillbaka Ted i bra slag framöver. Han är en matchvinnare för oss, men just nu är han inte där och då finns det andra som kan kliva in och ta tag där så sätter vi Ted på extraträning, säger Carlsson, och Bergström håller med:

– Det är väl det som är tanken nu, att göra ett avstamp här ordentligt. Det är ju svårt att träna ikapp när man samtidigt ska spela. Vi siktar alltid på att gå långt på vårarna, och man får väl se det som en mellansäsong poängmässigt hittills. Det är vad det är, säger han.

Ett nytt guld i mars skulle väl väga upp det rätt ordentligt?

– Ja, men det gör ju det. Man får tänka lite långsiktigt, och det är så vi tänker. Jag vill ju vara med och avgöra matcher som vanligt.

Mer läsning

Annons