Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbchefen hoppas på publikrekord: "Det har aldrig varit så här jämnt mellan lagen"

Tillberga mot VSK – bandy-Sveriges enda riktiga derby innan Tellus gick upp i elitserien.
Så resonerar klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson, och han hoppas på nytt publikrekord på fredagskvällen.
– Det har alltid varit mycket känslor, en av få matcher där det brukar bli handgemäng, smällar och röda kort, säger han.

Annons

LÄS MER: Laddar för derby med varsin seger i ryggen

Tobias

De bägge Västeråslagen i bandyns elitserie – Tillberga och VSK – har efter tio spelade omgångar tagit åtta respektive tolv poäng. Tillberga är tia i tabellen, VSK är sexa.

På fredagen möts de båda – och det tas inget inträde för att se matchen. Tillbergas publikrekord lyder 5 718, en siffra som klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson tror kan slås.

– Det är svårt att veta eftersom det inte finns några förköp. Men vi har haft spelarna ute på stan två helger i rad, och i veckan har ungdomslagen har stått på Hälla och Erikslund och delat ut 6–7 000 flyers, säger han och fortsätter:

– Man märker i trycket att det är otroligt mycket människor som inte brukar gå och se idrott över huvud taget som kommer gå nu när det är gratis.

Det fria inträdet är en faktor. En annan är att lillebror Tillberga kanske ligger närmare storebror VSK än vad man någonsin har gjort rent sportsligt.

– Rent krass är det så, det har aldrig varit så här jämnt mellan lagen, säger "Zocke" Johnsson.

Hur står sig Västeråsderbyt i bandy-Sverige?

– Nu gick ju Tellus (från Stockholm) upp. Men innan så var ju det här den enda matchen som man kan kalla derby. Det har blivit Sveriges mest misshandlade ord, för i rätt bemärkelse är det när två lag från samma stad möts.

LÄS MER: Han blir ny klubbchef i Tillberga

Både på och vid sidan av isen har det varit hetsigt tidigare när Tillberga och VSK har mötts. Den som ska försöka hålla känslorna i styr den här gången är domaren Keijo Hyvärinen från Haparanda – välkänd i Västerås.

– Det brukar alltid vara otroligt mycket känslor, en av få matcher där det brukar bli handgemäng, smällar och röda kort, säger Tobias "Zocke" Johnsson.

Mer läsning

Annons