Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trotjänaren lämnar VSK Bandy: "Fått vara lite reservspelare de senaste åren"

Janne Rintala har gjort sju säsonger i VSK Bandy.
Nu står det klart att han lämnar klubben.
– Att stå över när man känner sig i form tar för mycket energi och då får jag helt enkelt hitta något annat, säger han till VSK:s hemsida.

Annons

Janne Rintala lämnar Västerås efter sju säsonger i klubben.

Den nu 27-årige Janne Rintala har representerat två klubbar i sin karriär, moderklubben Kalix och så Västerås under de sju senaste säsongerna.

Snart kommer listan att utökas till tre lag.

Det efter att det under onsdagen stod klart att Rintala lämnar VSK för att få mer speltid än vad han fått de senaste åren.

– Jag har fått vara lite reservspelare de senaste åren och oavsett hur kul och bra man har det vissa stunder så är det aldrig roligt att stå över matcher fast man är hel och frisk. Att stå över när man känner sig i form tar för mycket energi och då får jag helt enkelt hitta något annat, säger han till VSK:s hemsida.

Rintala, som 2007 blev utsedd till årets juniorspelare, avgjorde SM-finalen 2015 och har under tiden i VSK samlat på sig bland annat två SM-guld och lika många World Cup-titlar.

Totalt blev det 43 mål på 173 matcher i VSK-tröjan för Rintala som också tagit plats i det finska landslaget efter att han som ungdom representerade Sverige på landslagsnivå.

Vart karriären fortsätter är oklart. Klart är däremot att han vill stanna i Elitserien.

– Jag vill spela i Elitserien, en rolig bandy och i en klubb som behöver mig och där jag ser att jag kan utvecklas på bandyplanen. Jag lägger framförallt krut på hur de vill använda mig i sitt lag.

Mer läsning

Annons