Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranens kritik mot egna laget: "Vi tar inte allt på allvar"

VSK har fått en tung start på elitserien – men det börjar lossna. Då är målvakten Andreas Bergwall ändå kritisk mot sitt lag:
– Vi måste ta allt på allvar för att nå vår hundraprocentiga nivå, säger han.

Annons

Andreas Bergwall.

VSK körde över Kalix med 9-5 i söndags. I början av den andra halvleken ryckte man ifrån till 9–2 för att sedan släppa in några enkla mål. Det var målvakten Andreas Bergwall kritisk mot – och menar att laget måste ha bättre fokus hela matchen.

– Det var för mycket slarv. Vi tar inte allt på allvar och det gick lite väl lätt i början. Vi tullade för mycket på det defensiva jobbet i andra halvlek. Vi ska inte behöva släppa in fem bollar mot Kalix, säger Bergwall.

Han fortsätter:

– Vi måste göra ett betydligt bättre jobb och bry oss mer än vad vi gör. När det glider i väg i målprotokollet är det många som börjar jaga poäng och då blir det så här.

VSK-målvakten berättar att känslan trots allt börjar bli bättre efter den tunga elitseriestarten.

– Det var mycket kraft som gick på försäsongen med World Cup och semifinal i svenska cupen. Och vi har gått på lite folk. Därför blev det en reaktion i början på serien. Vi har varit lite slitna.

– De senaste matcherna har vi presterat bättre. Det ser betydligt bättre ut nu.

Hur långt har ni kvar till hundraprocentig form?

– Mot Kalix fattades det ganska många procent men vi fortsätter att blicka uppåt. Vi måste ta allt på allvar för att kunna vara uppe på hundra procent framöver. Vi har en bit kvar dit.

Mer läsning

Annons