Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-essets frustration efter chockförlusten mot Tillberga: "Offra en arm för att slå oss"

Tillberga vann sensationellt derbyt mot regerande mästaren VSK med 3–2.
Då var Tobias Holmberg uppgiven efter matchen.
– Vi var inte beredda på att ta fajten och det får inte ske, säger VSK-forwarden.

Annons

Tobias Holmberg mot Tillberga.

VSK stängde in sig i omklädningsrummet efter 2–3 mot Tillberga. Aldrig tidigare hade Mesta Mästarna förlorat mot derbyrivalen.

Efter ett tag lunkade forwarden Tobias Holmberg ut med nedböjt huvud.

– Vi förlorar mot ett bättre lag i dag helt enkelt, är hans första ord om torsken.

Om du försöker analysera ytterligare – vad är det ni misslyckas med?

– Den största grejen är att de har bättre inställning än vi har i dag. De kämpar och sliter mer, helt enkelt. Det är där det stora problemet ligger. Sedan får vi liksom inte till någon attack i vårt anfallsspel. Och det är inte bra defensivt... Det kändes inte alls bra. Nu har vi en del att jobba på.

Holmberg fortsatte att trycka på inställningen som det stora problemet. Och var besviken över att VSK inte tog derbytmatchen inför 3 566 åskådare på större allvar.

– Vi får nog vara lite mer ödmjuka inför uppgiften. Sedan är det ju så att alla lag vill slå oss. Många lag skulle offra en arm för att slå oss. Vi har vunnit SM-guld två år i rad. Det måste vi vara förberedda på till varje match.

– I dag var vi inte beredda på att ta den fajten. Det ska inte få ske, men i dag blev det så.

Det var stundtals heta känslor på isen. Några som hamnade i flera mindre situationer med varandra var Holmberg och en av Tillbergas matchhjältar Jimmy Jansson.

– Det är klart att det är derby och då blir det heta känslor. Sedan tycker jag inte att det var någon större grej som hände i dag. Det var ganska lugnt, säger Holmberg.

Härnäst väntar Edsbyn hemma på måndag för VSK.

– Det är bara att glömma och gå vidare. Vi vet fortfarande vad vi kan och vad vi behöver göra för att komma upp i nivå, säger Holmberg.

MATCHFAKTA - ELITSERIEN

Tillberga–VSK 3–2 (0–1)

Målen: 0-1 (10) Tobias Holmberg (Magnus Joneby), 1-1 (52) Jimmy Jansson, 1-2 (61) Jonas Nilsson (Simon Jansson), 2-2 (77) Niklas Engström (Jimmy Jansson), 3-2 (83) Martin Flodström (Jesper Hermansson)

Hörnor: 11–9

Utvisningar, TB: 3x10 VSK: 1x10

Domare: Keijo Hyvärinen

Publik: 3 566

Mer läsning

Annons