Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnen får betala när Fagersta sparar

Stängt utebad, större barngrupper och ingen sallad i skolan. Det är tre av många föreslagna åtgärder när Fagersta ska spara 36 miljoner kronor.

FAGERSTA. Tjänstemännen i  utbildningsförvaltningen fick i uppdrag att spara på allt som inte är obligatoriskt enligt lag. Då ryker Fagerstahallens utebad, helgförskolan och salladsbuffén i grundskolan. Förslaget bjuder också in till större barngrupper i förskolan och större klasser i skolan.  

Fagerstahallens utebad har mellan 16000 och 18000 gäster per sommar och är den säkraste badplatsen i Fagersta. Att stänga den skulle spara 350 000 kronor per år.

Budgeten är än så länge ett förslag och enligt de ansvariga är sannolikheten för att alla förslag går igenom i kommunfullmäktige i november liten. Kravet på utbildnings- och fritidsnämnden är att 36 miljoner kronor ska sparas på tre år.

Läs mer om sparförslaget och vilka reaktioner det väckt i fredagens tidning.