Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köping Stars landar tung värvning – landslagsspelaren Brändmark klar

På tisdagsförmiddagen presenterade Köping Stars rekryteringen av U20-landslagsspelaren John Brändmark. Brändmark hämtas in från toppklubben Borås som han spelade semifinal med i Basketligan förra säsongen. ”Han besitter egenskaper som vi i Stars värderar högt”, säger tränaren Jotti Nikoalidis i ett pressmeddelande.

Annons
John Brändmark, här i landslagsdressen, är klar för Köping Stars.Bild: SBBF

John Brändmark som kommer från Borås väljer nu att lämna sin hemstad och Basketligaklubb för nykomlingen Köping Stars. I ett pressmeddelande berättar han att han ser fram emot flytten till sitt nya lag.

– Det ska bli kul med en ny utmaning, det är ett stort steg att flytta men jag är grymt taggad på att flytta upp och starta säsongen, säger han.

Stars får in en spelare som har erfarenheter från samtliga ungdomslandslag från U15 till U20. Förra sommaren var han med i U20 landslaget, bland annat på EM. På mästerskapet snittade han 7,1 poäng. Tidigare var han en del av U18-landslaget som vann Nordiska Mästerskapet. John Brändmark blev uttagen i turneringens All Star-team.

John Brändmark.Bild: SBBF

John Brändmark har haft en del skadebekymmer, men han var tillbaka i slutet på Basketligan i våras. Totalt blev det nio matcher innan Borås åkte ut mot blivande svenska mästarna Norrköping Dolphins i semifinalen.

– Jag vill först och främst fokusera på att vara skadefri, har haft två säsonger nu som blivit förstörda av skador.

Köping Stars tränare Jotti Nikolaidis är sedan tidigare bekant med John Brändmark från flera ungdomslandslag. Tränaren beskriver sitt nyförvärv som en modern spelare.

– John är en modern och allsidig ung spelare som har alla möjligheter att ta nästa steg och etablera sig i Basketligan. Han kommer främst spela position två och tre men kan i vissa uppställningar även spela etta och fyra. Jag är väldigt glad för denna rekrytering och vårt lagbygge inför kommande säsong, säger han i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons