Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Köping Stars nya stjärnvärvning som höjer målen: "Redo att slåss om direktplatserna till Basketligan"

Köping Stars har landat i en riktigt tung värvning inför den här säsongen i Superettan. Nu ansluter Aleksa Solevic. Serben var en nyckelspelare i Nässjö i Superligan mellan åren 2014 till 2016.

Annons

Aleksa Solevic återvänder till svensk basket efter en säsong i slovakiska högstaligan och laget LB Spisska Nova. Den serbiske pointguarden blir en viktig kugge i Köping Stars den här säsongen.

"Vi är väldigt glada att kunna presentera en väldigt bra och meriterad spelfördelare i Aleksa Solevic. Aleksa är född och uppvuxen i Krusevac, Serbien där han började sin basketkarriär. De sista fyra säsongerna har han spelat professionell basket i Sverige och Slovakien. Med Aleksas erfarenhet och kvalitéer känner vi oss allt mer redo att utmana i toppen av Superettan för att vara med om att slåss om direktplatserna till Basketligan", skriver klubben i ett pressmeddelande.

I Alexsa Solevic får Köping Stars en spelare som presterat förr i Sverige. Under tre säsonger var han en av Nässjös största stjärnor i Superligan. Nu är han Stars kanske tyngsta värvning inför Superettan.

"Aleksa är extremt snabb och effektiv i snabba spelvändningar och läser spelet bra i både anfall och försvar. Kontraktet är skrivet på 1 plus 1 år, skriver klubben.

Alexsa Solevic är tillbaka i Sverige. Nu väljer han spel i Superettan och Köping Stars.

Annons