Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa campingen i Sverige

Camping fortsätter att vara ett populärt sätt att njuta av
sommaren för många svenskar. Här är platserna som utsetts till
landets bästa.

Förra året hade svenska campingplatser ungefär 14 miljoner gästnätter. Och det finns en rad olika platser att välja på för den som vill bo ute i naturen i sommar. För att underlätta valet har organisationen Svensk Camping, SCR, nu utsett landets bästa. Sammanlagt har elva ställen fått högsta betyg.

- Klassificeringen ger gästerna en vägledning om vad de kan förvänta sig oavsett om de söker lugn och ro i naturen eller ett komplett aktivitetsutbud med äventyrsgolf, after beach och pooler. Campingplatser med fem stjärnor har allt man kan tänka sig i fråga om storlek, service och utbud och är moderna turistanläggningar, säger Lars Isacson, vd vid SCR.

Över hela landet

Campingarna klassificeras utifrån en bedömning av bland annat hygien, miljö, service och aktiviteter. De med högst betyg är utspridda över hela landet. .

Campingarna med fem stjärnor är: Byske Havsbad, Pite Havsbad, Lysingsbadet, Sonjas Camping i Löttorp, Kronocamping Böda Strand, Fritidsanläggningen Kneippbyn, Apelvikens Camping, Daftö Feriecenter, Lidköping Swecamp Kronocamping, Årjäng Camping och Sommarvik samt Gustavsvik/Örebro.

Läs mer på www.camping.se.