Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa resmålen i USA

New York, Miami och San Francisco - dit åker mängder av svenska
turister. Men USA har fler intressanta turistmål än så. Hitta
alternativa amerikanska drömmar.

Annons
Fyr vid San Juan Islands, som valts ut till ett av de just nu bästa amerikanska resmålen.

Varje år väljer Lonely Planet ut platserna som är lite extra intressanta i USA för det kommande året. Svenska resenärer har under det gångna året rest mer till städer som New York, Miami, Los Angeles och San Francisco. Men inte riktigt lika många hittar kanske till Louisville i Kentucky. Det är staden som hamnar högst upp på Lonely Planets lista. Det är en livlig kulturell knytpunkt, full av gamla lager som numera inrymmer lokala bryggerier och marknader. Det här är också ett givet resmål för den som gillar Bourbon, med flera mikrodestillerier att besöka.

Stränder och norrsken

På andra plats kommer Fairbanks i Alaska. Det är en stad som kanske är mer exotisk för amerikaner än för svenskar. Något av det man prisar med staden är nämligen dess vackra aurora borealis, alltså norrsken.

Som tredje mest intressanta resmål i USA just nu har man valt San Juan Island i Washington, eller "Gourmetskärgården", som platsen också kallas. Här äter man färska skaldjur och botaniserar bland områdets många matmarknader. Men områdets stränder är också populära.

Här är hela Lonely Planets USA-lista:1. Louisville, Kentucky

2. Fairbanks, Alaska.

3. San Juan Island, Washington

4. Philadelphia, Pennsylvania

5. Amerikanska Samoa

6. Östra Sierra, Kalifornien

7. Norra Maine

8. Twin Cities, Minnesota

9. Verde Valley, Arizona

10. Glacier National Park, Montana

Fakta/USA:s delstater

+USA, Amerikas förenta stater, består av 50 delstater.

+Flera områden i Amerika och Ocenaien är knutna till USA på olika sätt, med olika former av självstyre. Till exempel Puerto Rico och Virgin Islands.

Tips

+För att resa in i USA måste du registrera dig elektroniskt i god tid innan avresa. Det görs på https://esta.cbp.dhs.gov/esta och kostar 14 dollar

Annons