Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa scenerna för Shakespeare

Det är 450 år sedan William Shakespeare föddes, och det firas förstås ordentligt i Storbritannien. Här är några av de teatrar där man se unika uppsättningar av skaldens verk i sommar.

The Minack Theatre i Cornwall

Den här utomhusteatern, som är öppen mellan maj och september, byggdes på 1930-talet och ligger längst ut på en klippa ovanför Porthcurno Bay i södra Cornwall. Mellan den 20 juni och den 4 juli visas Shakespeares "Stormen" och mellan den 11 och den 15 augusti visas klassikern "En midsommarnattsdröm". Säsongen avslutas med "Kärt besvär förgäves" som spelas mellan 25 och 29 augusti.

www.minack.com

Shakespeare's Globe i London

Shakespeare's Globe är en rekonstruktion av Globe Theatre, där många av Shakespeares pjäser visades på 1700-talet. På programmet i sommar finns bland annat: "Mycket väsen för ingenting" från den 28 april, "Julius Caesar" från den 20 juni och "Kung Lear" från den 6 augusti.

www.shakespearesglobe.com

Regent's Park Open Air Theatre i London

Sommarscenen i Regent's Park grundades 1932 och Shakespeare är ett givet inslag varje år. Just i sommar, mellan den 21 juni och den 12 juli, visas en uppsättning av "Trettondagsafton" som även passar den yngre publiken. Pjäsen rekommenderas för barn över sex år.

http://openairtheatre.com

Royal Shakespeare Company, Stratford-upon-Avon

Självklart spelas Shakespeares verk även i hans födelsestad. Här kan man till exempel se pjäsen "Henry IV" mellan mars och september.

www.rsc.org.uk

Fler teatrar som visar Shakespeare i sommar

+Slottet i Leeds

+Manchester Royal Exchange

+Woburn Abbey i Bedfordshire

+Chatsworth House i Derbyshire

+Bacon Theatre i Cheltenham