Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa staden för kärlek

Det är varken Paris eller Rom som hamnar i topp när bästa alla
hjärtans dag-resan utses. Istället väljer resenärerna en stad
kanske mest känd för ordning och reda.

Den bästa staden för en romantisk tur är Genève. I alla fall om man ska tro en undersökning som Gatwick flygplats genomfört, där passagerarna har svarat på vilken stad de helst vill resa till på Alla hjärtans dag. Den schweiziska staden är mer känd för sina omgivande berg, de dyra priserna och ordning och reda. Men nu utses den alltså till kärlekens främsta stad, skriver Daily Mail.

På andra plats kommer Amsterdam, följt av Edinburgh och Barcelona.

Storstäder lockar

Även enligt statistik från Flygbarometern.se är det storstadsweekends som lockar kärleksparen. Men där är det en stad utanför Europa som hamnar i topp: Bangkok. Därefter vill flest till London, New York, Istanbul, Reykjavik och Barcelona.

- Det finns mycket att upptäcka i både Istanbul och Reykjavik, och båda har sina specialiteter. Istanbul med basarer och hamambad, samt Reykjavik med valsafari och de varma källorna. De har något unikt och det lockar, säger Marléne Wallberg, Marknadsdirektör på Supersavertravel.se.

Romantiska hotell

När resenärerna på Trip Advisor utser de bästa hotellen för romantik år 2013 är det i stället Grekland och Italien som hamnar i topp. Anastis Apartments i Imerovigli, Grekland lyfts fram som en plats för avkoppling med fantastiskt utsikt. La Minerva på Capri i Italien hamnar tvåa, och på tredje plats kommer ett hotell i Storbritannien, Cranleigh Boutique, i Bowness-On-Windermere.

Vill du själv få uppslag på romantiska platser kan du få idéer bland dessa destinationer, särskilt utvalda för sina romantiska förtjänster: http://www.i-escape.com/valentine

Här är Gatwicks lista:

1. Genève

2. Amsterdam

3. Edinburgh

4. Barcelona

5. Grenoble

6. Dubai

7. Belfast

8. Dublin

9. Teneriffa

10. Bridgetown