Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bastmora lyfter mot sommaren

En ny ordförande, nya direktiv på banan och många sugna crossförare till våren. Det börjar hända saker för Bastmora MK.

Förra året räddades hela Bastmora MK:s verksamhet av ett underhållsbidrag från Fagersta kommun. I år ser ekonomin dock bättre ut för klubben, som siktar på att få i gång banan senast i maj.

– Vi väntar bara på att snön ska smälta så att vi kan fixa banan. Men först måste den besiktigas av Svemo. Och så måste vi skaffa ett miljöcertifikat och en miljöstation. Det är mycket som ska till för att få den godkänd, säger klubbens nytillsatte ordförande Christian Mattsson, som tog över posten efter Pelle Sundqvist.

Men trots de många kraven ser Mattsson positivt på den kommande säsongen. Medlemsantalet har ökat de senaste två åren och allt tyder på att den uppåtgående trenden kommer att fortsätta.

– För två år sedan hade vi 5-6 medlemmar, förra året hade vi 10-15. Jag tror att det kommer bli flera medlemmar i år än förra året. Det är många som är nyfikna och frågar när vi ska öppna banan. Ekonomin är bättre nu eftersom flera körde förra året, säger Mattsson.

Några tävlingar kommer det inte att bli ute på banan i Bastmora den här säsongen, men banan kommer hur som helst att vara öppen på tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar.

– Det kommer bli ett jävla ös där ute, lovar Mattsson.