Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Befarar att ambulans flyttas

En av tre ambulanser försvinner från ambulansstationen i Fagersta i sommar, enligt personalen. Men ledningen menar att det inte stämmer.

Fagersta. Ambulanspersonalen och ombudsmän i Fagersta säger att ambulansledningen i Västmanlands län bestämt att den tredje bilen ska befinna sig i Västerås från klockan nio på morgonen till klockan sju på kvällen. Det går att läsa i en instruktion från Medhelp, företaget som sköter dirigeringen av ambulanser i länet. Där står det att bilen ska förstärka Västerås från klockan nio och vara hemma i Fagersta klockan sju.

Ambulanspersonalen är starkt kritiska till att bilen försvinner.

– En tredjedel av bemanningen försvinner härifrån, det är helt orimligt, säger Stefan Svensson, på ambulansen.

Marie Malm, är tillförordnad chef på ambulansenheten, säger att det inte finns något beslut om någon ny rutin för ambulanserna i sommar. Instruktionerna från Medhelp var snarare en olycklig formulering från deras sida.

–  Fagerstas tredje ambulans släpper vi inte under sommaren utan vi utgår från hur behovet ser ut från dag till dag, säger Marie Malm.

Läs mer om ambulanspersonalens och Fagerstabornas reaktioner i fredagens Fagersta-Posten