Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behöll störande djur – trots förbud

Grannars upprepade klagomål och tillsägelser efter inspektion hjälpte inte – djurägare på en fastighet i Skinnskattebergs kommun behöll sitt högljudda djur.

Annons
Angélique Nyström (FP),  ordförande i miljö- och  byggnadsnämnden i  Skinnskatteberg.

Ärendet har varit uppe i kommunen tidigare. I juni 2013 ålade miljö- och byggnadsnämnden ägarna med förbud mot att hålla sig med den aktuella djurtypen, eftersom dess läte stört de närboende.

Nämnden har sedan följt upp beslutet och besökt fastigheten, vilket gett en tillfällig förbättring, berättar Angélique Nyström (FP), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden i Skinnskatteberg.

– Ägarna tog bort djuret efter att inspektörer varit där, men förra året vet jag att de ändå trotsade förbudet flera gånger, säger hon.

De fortsatta problemen har gjort att det hela åter blivit en fråga för miljö- och byggnadsnämnden, som för en tid sedan beslutade att förbjuda fortsatt verksamhet och att dra in ägarnas tillstånd till djurhållning helt.

– Det var rätt självklart, eftersom de blivit tillsagda av inspektörer flera gånger tidigare, att detta skulle tas upp i nämnden om man inte vidtog åtgärder. Ägarna har fått flera chanser, säger Angélique Nyström och tillägger: 

– Med den här typen av verksamhet kanske man inte ska bo inne i ett samhälle.

Sådana här ärenden är ovanliga, berättar Angélique Nyström.

– Detta är det enda fallet, under min tid i nämnden, där ett djurhållningstillstånd har dragits in, säger hon.

Annons