Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Svårt knäskadade indian-stjärnan gör comeback på måndag – bara 22 dagar efter vidriga kraschen

Korsbandet av, ledbandet nästan avslitet, menisken sönderslagen, brosket mot skenbenet skadat.
Men trots de svåra skadorna på högerknäet gör Nicolai Klindt nu comeback – bara 22 dagar efter den vidriga kraschen.

Annons

Nicolai Klindt kan snart vara tillbaka även i indianvästen.

Det var söndagen den 4 juni, i en match för Krakow i den polska andraligan på bortaplan i lettiska Daugavpils, som Indianernas danske förare Nicloai Klindt, 28, blev våldsamt nedkörd av Sergej Logaczow. Klindt var i ledningen ut ur första sväng, ryske Logaczow klippte hans bakhjul och Klindt stöp med våldsam kraft med huvudet före rakt ned i banan.

LÄS MER – OCH SE VIDEOBILDER PÅ KRASCHEN (PLUS): Indian-föraren talar ut om vidriga kraschen: "Hade tur att jag inte bröt nacken"

Klindt slogs medvetslös och vaknade upp på sjukhus, fler timmar senare. En inledande röntgenundersökning visade att han klarat sig från ryggskador – men hjärnskakningen var mycket allvarlig och högerknäet helt söndertrasat: Korsbandet av, ledbandet nästan avslitet, menisken sönderslagen, brosket mot skenbenet skadat.

Men redan i dag, lördag, var Klindt tillbaka på motorcykeln igen för en träning – och på måndag är han uttagen till match i den brittiska ligan, för sitt Poole Pirates hemma mot Kenneth Bjerres Belle Vue Aces. Det bekräftar den brittiska klubben på sin hemsida.

LÄS MER: Indianerna räknar med Szczepaniak på tisdag: "Alla papper hos Svemo"

Klindt har tidigare berättat för Sporten att han valde bort operation eftersom han inte har råd att missa resten av säsongen, och att han i stället kommer att försöka uthärda resten av säsongen och åtgärda knäskadorna i höst.

Klindt är backupförare i Indianernas trupp och har hittills fått köra tre matcher under årets säsong, samtliga som ersättare till då skadade Vaclav Milik. Han kommer dock inte att finnas med i truppen till tisdagens hemmamatch mot Masarna om inte Indianerna drabbas av nya skador.

Annons