Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bensinpumpar till Oti

Bensinkedjan Q Star har ansökt om att få sätta upp pumpar bakom Otibutiken.

Per-Ola Schilström, butiksägare vid Oti-korset är glad över att Q Star vill bygga en automatstation bakom hans butik. Han har försökt få dit bensinpumpar redan innan han tog över butiken i december 2010.

– Det skulle vara ett stort lyft för mig som företagare. Sedan skulle det vara en trygghet för vår verksamhet, för personalen, säger Per-Ola Schilström.

Enligt honom finns det en stor efterfrågan inte bara bland förbipasserande kunder, utan även hos boende i området. Med en mack i närheten slipper de åka in till stan för att köpa drivmedel till exempelvis traktorer, snöskotrar och fyrhjulingar.

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning har ärendet ute på remiss för att Trafikverket och närliggande grannar ska få säga sitt. Förvaltningen inväntar också handlingar från bensinbolaget. Det är svårt att säga hur långt bort ett beslut om bygglov är.

– Vi är i början av processen och vet ingenting förrän vi fått in alla svar, säger Jörgen Karlsson, byggnadsinspektör på V-Dala miljö- och byggförvaltning.

Att pumparna är tänkta att ligga bakom butiken beror på att utrymmet på framsidan är för litet.

Q Star har inte gått att nå för en kommentar trots upprepade försök.