Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsmannen serverar lunch igen

Saknaden efter restaurang Bergsmannens lunchserveringar har varit stor bland personalen på Fagersta Stainless efter att den stängde i höstas. Nu är verksamheten åter i gång. 

Annons
Kocken Mathias Thorsén och köksassistenten Benny Henrysson arbetar på restaurang Bergsmannen.

I början av 1970-talet öppnade restaurang Bergsmannen och arbetare på dåvarande Fagersta Bruk samlades för lunch i den stora matsalen. Sedan dess har verksamheten utvecklats och även folk utifrån har stannat till för mat inne på Stainlessområdet.

Men sedan i höstas har lokalen stått tom.

– Från företagets sida är det viktigt att kunna erbjuda våra anställda snabb och bra mat, säger Klas Ågren, personalchef på Fagersta Stainless.

Den 12 januari i år drog verksamheten i gång igen.

– Stainless hörde av sig och ville ha hjälp med att erbjuda sina anställda lunch på plats. Maten förbereds hos oss på Brukshotellet och levereras till Bergsmannen. Det är samma rätter i båda restaurangerna, säger Levent Özdemir, ägare av Brukshotellet i Fagersta och nu även verksamhetsansvarig på Bergsmannen.

Nu hoppas de att även externa gäster ska hitta tillbaka.

– Vi har med avsikt hållit en låg profil i början för att se hur det hela verkar fungera. Men nu ser vi gärna att fler, gamla som nya lunchgäster hittar hit igen, säger Levent Özdemir.

Annons