Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergström matchens gigant i segern

Fagersta AIK hade en 4-1-ledning att gå på inför den sista perioden hemma mot Hammarö. Bortalaget började då jakten på en upphämtning. Men FAIK:s målvakt Tobias Bergström stod i vägen och räddade sitt lags seger till 5-2.
– Han var bäst på planen, säger tränaren Mattias Karlsson.

FAIK har i år, precis som förra säsongen, alternerat mellan de två bröderna Daniel och Tobias Bergström på målvaktssidan. Hemma mot Hammarö under onsdagskvällen fick storebror Tobias chansen – och han tog den.

– Han var bäst på planen. Det var han som fixade tre poäng åt oss i den tredje perioden, säger målskytten Victor Andersson.

Ja, nog var det Bergström som var bäst när resten av FAIK-spelarna tappade lite fokus. Laget hade en bekväm 4-1-ledning inför den tredje perioden och skulle bara hålla undan. Men Hammarö ville annorlunda. De pressade på hemmaspelarna rejält och tvingade dem längre och längre ner i egen zon.

– Vi sjunker för långt ner i den sista perioden. Jag har sagt åt dem att de i så fall måste upp i skottlinjen snabbt, men det vill sig ibland inte, säger FAIK:s tränare Mattias Karlsson.

Hammarö sköt tjugo skott i den sista perioden. Tobias Bergström släppte bara ett. Resten av skotten räddade han med både tur och skicklighet. Mest av den andra varan, enligt Karlsson.

– Han var bäst på planen och har gjort flera sådana här matcher. Då vet man att det handlar om skicklighet, säger han.

I stället för ytterligare Hammarömål de sista tjugo minuterna kom 5-2 i öppen kasse med drygt en minut kvar att spela. Markus Dahlström prickade rätt med ett skott från egen zon.

– En riktigt skön revansch, helt klart, säger Mattias Karlsson och syftar på Hammarös 4-2-vinst senast lagen möttes.

Läs mer: FAIK:s powerplay är fortsatt avgörande i matcherna. Mot Hammarö var det ingen skillnad. Läs om de viktiga målen som grundlade FAIK:s seger i fredagens FP.