Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet: Slutspelat för SSL-stjärnan – blir tränare för Västra Mälardalen

Christian Mattsson avslutade den förra säsongen i Linköping och hade många alternativ på sitt bord inför den kommande säsongen. Nu är valet gjort: han lägger av och blir tränare för Västra Mälardalen.
– Ja, nu är det slutspelat, säger han till Sportbladet.

Annons

Det har länge varit oklart vad SSL-stjärnan Christian Mattsson skulle ta för beslut om framtiden. Nu är det klart. Han lägger karriären på hyllan och blir istället tränare för Västra Mälardalen.

– Det här är ett lag som kvalade mot SSL ifjol och som har ambitionen att gå upp och den resan vill jag vara med på. Det är ett koncept som passar bra för mig och som går att kombinera med jobb och familj, säger Mattsson till Sportbladet.

Christian Mattson medger att han haft ett litet intresse av att fortsätta spela innebandy – men efter beskedet så tror han inte att det kommer tillbaka. Han medger att det inte har varit ett lätt beslut att ta.

Christian Mattsson tar över Västra Mälardalen.

– Jag har haft lite sug till och från, men inte som tidigare år och jag har kunnat koppla av under sommaren. Jag tror inte suget kommer tillbaka. Jag var länge inställd på spel i Storvreta men det gick inte ihop med jobb och den biten och efter att jag tackat nej till dem så har det här beslutet vuxit fram. Det enda som grämer mig är att jag inte vunnit något SM-guld, men samtidigt har jag gjort så mycket annat i karriären, säger han till Sportbladet.

För några veckor sedan hintade Västra Mälardalens sportchef Frippe Norén att klubbens tränarvärvning skulle "ge eko i innebandy-Sverige".

Annons