Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslutet som får FAIK att jubla

Han kom in i Fagersta AIK och blev snabbt lagets nye skyttekung. Här berättar Jesper Persson om varför han nu har beslutat sig för att fortsätta i FAIK nästa år.

Jesper Persson hann spela 21 matcher med FAIK den gångna säsongen. På de matcherna stod han för 34 (18+16) poäng. Inte konstigt att FAIK ville behålla sin nya poängkung. Och klubben fick som de ville.

– Först och främst är det för att det har kommit in en seriös grupp människor som vill satsa. Jag tror att vi kan få ett slagkraftigt lag, säger Jesper Persson.

Persson, som har varit på lån från division 1-klubben Lindlövens IF under säsongen, är nu helt överskriven till FAIK.

– Jag personligen har inte snackat med dem (Lindlöven). Men kontraktet går ut efter den här säsongen, det är inte mycket mer med det.

Persson har nu skrivit ett ettårskontrakt med FAIK. Ett längre kontrakt än så är svårt att binda upp sig på.

– Jag vill försöka klättra. Men jag är fortfarande ung. Jag tar det här som ett roligt år för att få ihop gamla kompisar och försöka spela så bra som möjligt.

FAIK:s ordförande Keijo Jokiniemi jublar självklart över sin forwards beslut att krita på.

– Det är kanske en av de viktigaste pjäserna för tillfället. När vi får behålla honom ser nog möjliga nyförvärv utifrån att vi gör en liten satsning, säger han.

– Vi ser honom som ett nyförvärv. Han är en viktig spelare att få in i laget. Han ska börja ta lite mer ansvar i laget, vi har stora förhoppningar på honom.

Även Victor Andersson och Jesper Andersson har bestämt sig för att förlänga med FAIK till nästa säsong. Victor Andersson är redan nu sugen på att dra i gång – mycket på grund av misslyckandet den gångna säsongen.

– Det var en jävla skitsäsong. Jag vill göra en bättre säsong nästa år. Jag fick suget nästan direkt att köra i gång och göra det bättre. Jag längtar redan, säger han.

Många pratar om att det var er undermåliga försäsong som gjorde att ni inte presterade den här säsongen. Hur blir det nu?– Ja, då var allt väldigt oklart. Inget var uppstyrt. Men det verkar det bli i år. I maj kör vi i gång barmarksträningen, precis som det ska vara.

FAIK:s sportchef Stefan Persson är den som har haft spelarsamtalen och är nöjd med att få klart med ytterligare några spelare till truppbygget.

– Victor är placeringssäker och en stabil back som alltid gör sitt jobb för laget. En lojala lagspelare, helt enkelt. Det känns jättebra att han vill fortsätta med oss, säger Persson.

FP har sökt Jesper Andersson för en kommentar.