Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beviset: FAIK näst sämst i tabellen

Efter fem spelade matcher i division 2 ligger Fagersta AIK på sjunde plats av tio lag. Men ur en annan aspekt är FAIK näst sämst: När det gäller målproduktionen.

FAIK har bara gjort tolv mål på fem matcher.

– Det är alldeles för dåligt.Men vi har haft stolpe ut. Och motståndet vi har mött har varit bra också, det kan vara en anledning. Vi har skapat chanser...men det kanske är lite för klena avslut, säger FAIK:s tränare Mattias Karlsson.

Laget är helt inställt på en vinst i kvällens match borta mot Nor IK. Men då krävs det att målskyttet släpper för flera spelare.

– Nästan varje övning (på träning) tränar vi avslut. Jag har sagt åt spelarna att titta upp och leta efter nätet. När vi kommer in i anfallszonen trycker jag på att gå mer på mål och sedan vara på returerna, säger Karlsson.

Vad behövs det för att det ska bli flera mål?– De ska skjuta mer. Mer rejäla skott. De måste titta upp och sikta, inte bara skjuta i blindo.

Till kvällens match är Erik Fredriksson borta. I hans ställe går Alexander Larsson in, vilket återskapar den kedja som imonerade i premiärmatchen mot Viking: Casper Sandström, Simon Jokiniemi och Alexander Larsson.

Positivt för FAIK är att Robin Türinger är tillbaka i laget efter två veckors sjukdom.

– Han får börja på sidan. Han tränade första gången i måndags, så konditionen är väl inte på topp ännu, säger Karlsson och tillägger:

– Nu har vi en seger i ryggen, det är bara att spinna vidare på det här. Vi ska se till att kamma hem tre pinnar, helt klart.