Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil i krock med lastbil

En trafikolycka har inträffat i centrala Ängelsberg.

Annons

Vid 14:30-tiden larmades polisen om en trafikolycka i centrala Ängelsberg. En krock har inträffat mellan en personbil och en lastbil. Direkt efter olyckan försvann lastbilschauffören från olycksplatsen. 

- Personen som körde lastbilen har lämnat platsen. Föraren var inte här när vi anlände. Just nu försöker vi lokalisera lastbilen och föraren, säger Jimmy Spolander, polis på plats vid olyckan. 

Föraren av personbilen fördes av ambulans till sjukhuset. Det är oklart om föraren har fått några allvarligare skador i samband med krocken. 

- Rent rutinmässigt har ambulansen tagit hand om föraren. Föraren kunde ta sig ut ur bilen själv, huruvida han är skadad eller inte vet jag inte, säger Spolander. 

Enligt polisen ska den bakre delen av lastbilen ha slagit i personbilen i samband med ett möte.

- Det är uppgifterna som vi har fått på plats av föraren. Vi har inga uppgifter om hur snabbt det gick eller liknande i nuläget, men föraren av personbilen ska ha försökt väja av men misslyckades, säger Spolander. 

Händelsen ska nu utredas. Lastbilsföraren är i nuläget inte misstänkt för smitning, enligt polisens länskommunikationscentral.

- Det är inte säkert att föraren märkt att fordonet åkte emot bilen, säger Martina Saghamre, på polisen.

Annons