Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil körde in i Gekås i Ullared – undersöks av bombgruppen

En man i 65-årsåldern har kört in i varuhuset Gekås i Ullared på tisdagskvällen, och två personer har fått lindriga skador.
En förundersökning är inledd med brottsrubrikerna skadegörelse, vållande till kroppsskada och allmänfarlig ödeläggelse, men fler brottsrubriker kan tillkomma.

Annons

Klockan 19.53 kom larmet om att mannen hade kört in en personbil mot butiken Gekås utgång, enligt polisen i Halland.

Ett vittne säger till Aftonbladet att bilen kördes mot en folkmassa i hög fart. Därefter kördes bilen rakt in i varuhuset.

Jesper Norström befann sig utanför och var på väg för att köpa något att äta.

– Då kom den här bilen förbifarande. Han låg på tutan hela vägen. Han hade kunnat köra på 100 personer om han velat. Jag tror det här måste vara något som är riktat mot Gekås, säger han.

Ögonvittnet Mats Nielsen var först på plats vid bilen.

– Jag frågade hur han mådde och han svarade "dåligt". Ungefär samtidigt kom väktarna till platsen och skrek att alla skulle backa. Den här mannen i bilen tog då fram en bensindunk men blev nedbrottad av väktarna.

Enligt polisen läckte bilen bensin. Föraren verkade förvirrad och togs om hand av ordningsvakterna på plats.

Det har blivit vissa skador på själva fastigheten som bilen körde in i. Patrullen på plats har gjort en avspärrning för teknisk undersökning.

Polisen håller förhör med vittnen till händelsen. Det finns inga uppgifter om att de två lindrigt skadade personerna har behövt köras till sjukhus med ambulans – de ska bland annat ha fått skrapsår.

Enligt polisens uppdatering vid 21-tiden är mannen som körde bilen i 65-årsåldern och är körd till polisstationen för förhör. En förundersökning är inledd med brottsrubrikerna skadegörelse, vållande till kroppsskada och allmänfarlig ödeläggelse. Ytterligare brottsrubriker kan tillkomma under utredningsarbetet.

Mannen är gripen misstänkt för brotten.

Klockan 21.50 skrev polisen att bombskyddsgruppen gör en rutinmässig undersökning av bilen under kvällen.

Annons