Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil voltade ned på räls

Tidigt på tisdagsmorgonen voltade en personbil av vägen - och landade över tågräls.

Annons

Olyckan inträffade strax efter halv sex på tisdagsmorgonen några kilometer norr om Virsbo. En 21-årig man väjde för ett djur med sin personbil, något som slutade med att han förlorade kontrollen över sin bil och voltade av vägen - rakt ner på det intilliggande tågspåret. 31-åringen klarade sig utan några allvarliga skador och behövde inte uppsöka sjukhus efter olyckan.

Olyckan orsakade dock stora förseningar i tågtrafiken. Samtliga tidiga avgångar på sträckan Västerås - Ludvika fick ställas in och ersättningsbussar har satts in.

Enligt Håkan Jarl, trafikchef på Tågkompaniet, kan förseningarna dra ut på tiden om det visar sig att rälsen skadats vid olyckan.

- Personal från Trafikverket är på plats nu för att undersöka rälsen. Har vi tur så blev det inte några skador och då kan vi köra igång med trafiken igen ganska så snart, säger han till Fagersta-Posten.

Den senaste tiden har Tågkompaniet drabbats av många problem med enorma förseningar till följd. För bara någon vecka sedan blev omkring 400 tågresenärerna strandade när Tågkompaniet tvingades att ställa in ett flertal avgångar på sträckan Västerås - Ludvika.

Håkan Jarl är bedrövad:

- Det är nästan så att man inte tror att det är sant. Det går emot oss hela tiden känns det som. Så fort vi har löst ett problem så dyker det upp ett annat - det är tufft, säger han.

Annons