Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt är riggat för bilfest

I dag strömmar flera tusen bilentu-siaster in på Johannisbergs flygfält. Bakom kulisserna står bilälskande arbetare och så klart flera hundra försäljare.

Annons

En karavan med amerikanska bilar, bussar och husbilar står i en lång kö med avslagna motorer och väntar på att få bli insläppta på Johannisbergs flygfält. Utanför fordonen sitter försäljare från hela världen på plaststolar och fraterniserar, ivriga att få ställa upp sina stånd med t-shirts, klistermärken, bildelar och dekaler.

– Vi åker på inköpsresa till Kalifornien varje år, säger ”Bullen” från Göteborg, som kommit med sin buss för att sälja amerikanska bildelar.

Runt 600 försäljare ska få plats på flygfältet, eller ”fem kilometer marknad” som arrangören Kjell Gustafsson säger.

– Det viktiga är att det är stor variation på grejerna. Det måste vara kvalitet på försäljningen. Inte bara en massa krims-krams, då dör marknaden, säger han.

Men det finns mycket annat att tänka på inför dagens fest. Inne på området hittar vi Ernesto Osses och hans arbetsteam som bygger den stora läktaren där 600 personer ska få plats. Svetten lackar. I dag ska den stå klar. För Ernesto Osse är inte Power Meet ett tradigt jobb.

– Jag älskar amerikanska bilar, jag skulle själv vilja ha en. Men nu när jag har barn och hus får det väl vänta, säger han och ler.

50 meter därifrån kör Jakob Nilsson sin lastbil över det hittills tomma flygfältet. Han ska placera ut de sista bajamajorna som står lastade på flaket. Ett 40-tal står redan utplacerade runt det gröna fältet. De kommer att tömmas kontinuerligt under helgen. Familjeföretaget startade för nästan 20 år sedan av hans far. Han har själv jobbat med bajamajorna i nästan tio år.

– Det är ett rätt bra jobb. Det är fina bilar och trevligt folk här, säger Jakob Nilsson.

Leonard Barratt-Due Goldberg

[email protected]

Försäljare. ”Bullen” ska sälja amerikanska bildelar på marknaden.
Besökare. Emil Arvidsson från Örebro laddar upp inför den stora bilträffen.
Nödvändigt. Jakob Nilsson sätter en av flygfältets 50 bajamajor på plats.
Bilentusiaster. Linus Thollander och Jenny Andersson är här för bilarna och festen.
Annons