Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fram för burning - men bara på Hälla

Gummirök, skrikande däck och folk nära inpå bilarna. Så har det sett ut tidigare på Hällas parkering. Men nu är det stopp för sånt.

Annons

Från och med i år det bara tillåtet att ”burna” under ordnade former. Enligt polisen är det ett under att ingen olycka hänt tidigare.

- Folk verkar inte vara medveten om farorna och riskerna. Föräldrar med barn står hur nära som helst och tittar, andra barn springer fritt. Det är endast försynen att det inte hänt någon allvarligt, säger Jörgen Bergfast, chef för trafikpolisen.

Därför ger nu polisen tillstånd för burning under Power Meet-helgen, både fredag och lördag kväll med start från klockan 17. Svenska bilsportförbundet och Västerås motorsällskap kommer att bygga upp säkerhetszoner i form av dubbla kravallstaket.

- Ingen kommer att få vara innanför staketet, endast vi funktionärer. Jag kollade på klippen från förra årets burning och blev förskräckt, säger Bo Ståhlberg från Västerås motorsällskap.

Polisen är dock medveten om burningen kan komma att ske på andra platser i stan, men just Hälla har av tradition varit den största samlingsplatsen för just det de senaste åren. Det är dit folk söker sig under Power Meet.

021-19 92 48

[email protected]

Ann-Sofie Sannemalm

Annons