Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar motorfesten

Raggare från när och fjärran börjar rullar in i Västerås. Är ni redo för årets Power Meet-fest?

Annons

Redan på söndagen stod flera ekipage redo för att checka in på campingen vid Johannisberg.

Förra året kom närmare 90 000 personer till Västerås – det är vad vi kan förvänta oss i år också, enligt turistbyråchefen Alf Westerdahl.

På Stadshotellet är alla 137 rum fullbokade, här kommer 240 gäster att bo. De flesta bokade rummen redan när de checkade ut förra året. Flera är stammisar och har återkommit under tiotals år. Många av dem kommer från Finland, Norge och USA. Och så från resten av landet förstås.

Öl och cider är definitivt storsäljarna på Systembolaget. Under Power Meet ökar försäljningen med nästan 50 procent. Det handlar om tusentals flaskor och burkar som bärs ut från bolaget.

Och från systembolaget är steget kanske inte så långt till fyllecellen, för en del åtminstone. Förra året omhändertogs 148 personer för fylleri.

Treo, vätskeersättning och plåster. Det är vad apotek Hjorten säljer mest under Power Meet-veckan.

56 bilar lappades för felparkering. 33 av dem skrevs på Johannisbergsvägen.

Västerås stad kommer att placera ut 14 bajamajor. De kommer att stå längs Köpingsvägen, Sjöhagsvägen, vid gamla Televerket och vid Elbakajen.

Och på Västerås Mälarcamping kan det bli trångt om salighet. 1000 extraplatser kommer att finnas – och det är här på campingen festen börjar.

Ann-Sofie Sannemalm

021-19 92 48

[email protected]

Annons