Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BILDEXTRA: Kraftig ökning i motionslopp

Betydligt fler deltog i årets upplaga av Tour of Oti.

Att motionera på cykel har blivit allt populärare och Fagersta Cykelamatörers Tour of Oti är inget undantag. När man startade arrangemanget kom första året 12 cyklister. Till årets upplaga kunde arrangörerna räkna in 70 deltagare. Speciellt roligt var det att hela 15 cyklister från Eritrea kom till start.

Deltagarna bjöds på en bana som mätte 84 km med start och mål vid Eskilns camping. Från start bar det av ned till Gunnilbo för att sedan åka via Karmansbo upp till Skinnskatteberg. Återvägen gick sedan via Gunnilbo tillbaka till Fagersta och Eskilns camping. Banan går på asfalt och bjuder på fina vyer men också några krävande mot lut.

Stefan Magnusson i Fagersta CA var mycket nöjd inte bara med deltagarantalet utan också med arrangemanget som helhet.

– Att vi får så här många deltagare trots att det i dag är lite kyligare än tidigare ser jag som mycket bra.

Deltagarna från Eritrea som nu för tredje gången deltog i ett sådant här arrangemang var också glada och nöjda efter målgång. De tyckte inte det varit speciellt jobblig utan allt hade flutit på bra hela vägen.

Nu är det bara att hoppas på att deltagarantalet fortsätter att stiga i Tour of Oti när Fagersta CA nästa gång arrangerar loppet.