Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Onsjön dränkt i rök

Fagersta Södra var redo för omstarten i division 4. Men en tjock dimma av brandrök ligger över hela Onsjövallen. Och därför ställs drabbningen mot Tortuna SK in.– Det var ett jättelätt beslut, säger Peter Trsavec.

Annons

Under onsdagen skulle Fagersta Södra spelat sin första match efter sommaren. Men röken från den omfattande skogsbranden i Västmanland sätter stopp för de planerna.

Under tisdagen tog sportchefen Peter Trsavec kontakt med förbundet och fick bekräftat att de kunde flytta matchen.

– Jag tänker inte riskera någon spelare, motståndare, domare eller publik. Det är riktigt tjock dimma på Onsjön. Jag har varit där hela dagen (läs tisdag), det är jättejobbigt där ute, säger Peter Trsavec.

Var det ditt beslut att ställa in matchen?– Ja, det var det. Jag är ansvarig. Södra har ställt in all verksamhet. Det var ett jättelätt beslut att ta. Man måste tänka på hälsan.

Röken på Onsjövallen kommer på alla sätta olägligt för Södra. Laget har tränat bra efter sommaren och har alla spelare skadefria. I stället för onsdagens match får laget nu se fram emot lördagens bortafight mot Arboga Södra – förhoppningsvis.

– Vi är spelsugna, men vi får spara oss till lördagen i stället, säger Södras tränare Khoa Mai.

Har ni kunnat träna något nu?

– Vi skulle ha haft träning i dag (tisdag), men det går ju inte. Vi hoppas på att kunna köra på torsdag och laddar inför matchen på lördag.

Läs mer: Så påverkas Fagersta Södra ekonomiskt av den inställda matchen. Läs i onsdagens FP.

Annons