Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Bilen gled rakt in i polisbilen”

En personbil körde in i en polisbil i Fagersta på fredagen.
– Varför just jag och varför just en polisbil, frågar sig föraren.

20-årige Fagerstabon Max Lindwall tycker att det som hänt är rätt osannolikt. På fredagsförmiddagen kom han åkandes på Lasarettsvägen när olyckan inträffade.

– Jag skulle svänga höger och de kom från vänster. Jag bromsade och sedan gled bilen rakt in i polisbilen. Det var ingens fel, det var halt helt enkelt, säger han.

– Min första tanke var att nu jäklar ryker körkortet. Men det var ingen fara, säger Max Lindwall och betonar att poliserna var väldigt förstående.

Körkortet berättar han att han fått behålla.

I den händelserapport som publicerades på polisens hemsida strax efter olyckan konstateras att ingen person fick några skador.

Max Lindwall åkte dock till akuten senare eftersom han fick en sträckning i nacken.

-Jag är lite öm i nacken, men annars är det bra, säger han.

Han konstaterar att det är skönt att det gick bra även om det som hänt såklart är allvarligt. Nu ser han det absurda i att han råkade glida in i just en polisbil.

-Jag ser på det hela som världens fetaste ironi, jag menar hur ofta händer det att någon krockar med polisen? säger han.

Olyckan orsakade vissa plåtskador på bilarna.