Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billigare att skylta rätt från början

Annons

Nu ska vi inte kritisera bilisterna i Norberg (insändare FP 9/11) för att de inte alltid följer gällande regelverk. Det är inte lätt att till exempel känna till stopp- och parkeringsförbud på Engelbrektsgatan när hälften av skyltarna saknas. Däremot tycker jag att vi ska vara kritiska mot gatukontoret (NVK) som inte skyltar enligt gällande regelverk. I många fall verkar skyltningen vara helt sporadisk. Till exempel nu vid "Elsas-bygget" när hälften av alla nyuppsatta skyltar är felaktiga/regelvidriga.

Nu verkar det som NVK (gatukontoret) tillämpar filosofin - blir det inte rätt första gången går det alltid att göra ett nytt försök. Blir det inte rätt då så kanske det blir rätt tredje gången. Jag har påpekat den regelvidriga skyltningen vid Elsas och nu har det skyltats om. Undrar om de själva tror att det är rätt nu? Det hjälper oftast inte heller med en påstötning om problemen. Det finns otaliga exempel på regelvidrig skyltning i Norberg. Ibland hjälper det med insändare i FP (till exempel p-förbudet på Solbacksallén).

Men nog borde vi kunna begära att NVK gör rätt redan första gången. Nu är inte det här något nytt fenomen utan det har pågått länge trots att det finns de som påstår att NVK har haft en så otrolig kompetent ledning som dessutom jobbat nästan dygnet runt. Vi betalar varje misstag med våra surt förvärvade skattepengar.

Nu är det väl inte hela världen om några skyltar sitter fel här och där. Det stora problemet är resten av NVK:s verksamhet. Det som inte är lika lätt att granska. Gäller samma filosofi även där? Det finns tyvärr flera exempel som pekar på det. Bör inte vi skattebetalare i Norberg kräva större kompetens och ansvar från Norbergs kommuns "entreprenör" och framförallt de som är ytterst ansvariga för verksamheten både i Fagersta och Norberg. Jag har tidigare ifrågasatt Tillväxtgruppen, TVG, som Norberg var "delägare" i många år och även ställt frågan till deras ansvariga vad de har gjort för Norberg, inget svar.

Kanske var de inblandade då Industrimark i bästa läge skänktes bort av NVK. Nej, nog krävs det större ansvar när det gäller våra skattemedel. Jag vill påstå att miljonerna rullat okontrollerat i NVK. Nu är det NVU och NVE.

Nu är det i alla fall i bästa läge i Norberg för förnyelse. Nytt kommunalråd, ny kommunchef, ny chef för "vårt eget lilla TVG" och snart ny chef för NVK.

Norbergs slogan är "Låt dig överraskas". Ja låt oss nu överraskas med nya tag för bättre placeringar i alla undersökningar där vi ofta kommer i bottenskiktet. Ta tag i våra kommunala avgifter för ett billigare boende och försök att få NVK att göra rätt första gången för att spara på våra skattepengar.

Torbjörn Norgren, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons