Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billigast boende i Italien

Är du sugen på att åka till Italien? Glöm då Venedig om du vill
bo billigt. Där finns de dyraste hotellen i landet.

Storslagna torg, spännande konst och pittoreska kanaler lockar mängder av turister till Venedig. Det är alltså inte så konstigt att favoritstaden är kostsam att åka till: Staden har Italiens allra dyraste hotell. Det visar en genomgång av jämförelsesajten Price Radar. I genomsnitt kostar ett italienskt hotell cirka 851 kronor natten, skriver den italienska nyhetsbyrån Ansa. Men i Venedig ligger priset på cirka 1 376 kronor för en hotellnatt. Priserna där ökade dessutom med 4,14 procent under 2013. Staden är den sjunde dyraste i Europa, efter exempelvis Zürich, Paris, London och Stockholm. I Torino har hotellpriserna också stigit, med cirka 3,61 procent jämfört med 2012.

Neapel billigast

Men alla italienska städer har alltså inte fått ökade priser. I Milano och Rom ligger kostnaderna på ungefär samma nivåer som 2012. Och vill man ha det billigaste italienska boendet är det Neapel man ska bege sig till. Där kostar en natt på hotell i snitt 655 kronor. I Neapel föll priserna dessutom under 2013 med 3,61 procent jämfört med året innan.