Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billigaste weekendstäderna

Vill du åka på en billig weekendresa? Då är det Köpenhamn,
Berlin och London som gäller. Här är listan på höstens mest
prisvärda städer.

Se utsikten från London Eye eller besök Pergamonmuseet i Berlin - till en relativt billig penning. En ny undersökning av flygjämförelsesajten Skyscanner visar att Berlin och London inte bara är välbesökta - de är dessutom bland de mest prisvärda europeiska weekendresmålen. Sajten har jämfört kostnaderna för flyg, tre nätter på trestjärnigt hotell, transfer och två populära turistattraktioner.

Allra billigast var Köpenhamn, som kostade 5 146 kronor för två personer. Till Berlin kostade motsvarande resa 5 252 och till London 5 424.

- Det har att göra med att det går många flyg till dessa destinationer vilket självklart pressar priserna, säger Linda Edstrand, Skandinavienchef för företaget.

Barcelona dyrast

Dyrast var Barcelona, dit man fick betala cirka 8 000 kronor för två resepaket. Att åka till Madrid var ett mycket billigare alternativ. Paris var näst dyrast i undersökningen, följt av Istanbul.

De tio mest prisvärda städerna

Köpenhamn, 5 146

Berlin, 5 252

London, 5 424

Dublin, 5 785

Rom, 5 982

Wien, 6 142

Madrid, 6 144

Moskva, 6 293

Amsterdam, 6 300

Prag, 6 694

Priset gäller för två personer och anges i kronor.