Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biranvand nöjd trots tidigt uttåg

Sam Biranvand verkar ha hittat formen till säsongen. I German Open åkte han förvisso ut redan i den tredje omgången, men han ser ändå positivt på sin insats.
– Det gick mycket bättre än i Istanbul, säger Biranvand.

Den sjunde november inleds VM och då ska Fagersta Karateklubbs Sam Biranvand vara i sitt esse. Redan nu är han på god väg mot storformen.

I helgen tävlade han i German Open i kata och vann sina två inledande matcher i seniorklassen.

– Jag vann först mot en tysk som var väldigt bra. Sedan mot en makedonier i andra matchen.

Men i den tredje omgången tog det stopp för Biranvand. Då föll han mot en tjeck med klara 4-1.

– Men det gick helt okej, måste jag säga. Resultatmässigt kanske det inte var så bra, men det kändes väldigt bra i alla fall. Det gick mycket bättre än i Istanbul (då Biranvand föll i första matchen, reds anm).

Biranvand menar att hans form börjar komma mer och mer i och med att han nu kan fokusera mer på ren karate i sin träning. Det kommer att bli viktigt att finslipa inför VM.

– Och tävlingen i Tyskland var riktigt bra också. Alla i världseliten förutom världsmästaren var där.

Så du är inte missnöjd med hur det gick?– Nej, jag är inte missnöjd över huvud taget. Det är tråkigt att jag inte kom längre, men det är viktigare att det kändes bättre.