Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björklöven sparkar tränaren – förre VIK-coachen kliver ner i båset: "För att nå målen"

Björklöven har fått nog.
Efter bara en seger på sina nio senaste matcher sparkas tränaren Markus Åkerblom.
Han kommer att ersättas i tränarbåset av general managern Joakim Fagervall.

Björklövens 5–0-förlust mot Pantern under onsdagen var droppen som fick bägaren att rinna över. Att den kom på hemmaplan gjorde knappast saken bättre för Umelaget, som endast mäktade med 17 skott under matchen.

Och efter att bara ha vunnit en match av sina nio senaste meddelar klubben nu att tränare Markus Åkerblom får lämna sin post.

Beslutet kom direkt efter förlusten mot Pantern och Åkerbloms tjänst avslutas med omedlebar verkan.

– Sportsligt har vi inte fått ut det vi förväntar oss av vårt representationslag och det har blivit allt tydligare att vi är tvungna att göra en förändring. För att ge laget förutsättningar att nå uppsatta mål för säsongen har jag beslutat att Joakim Fagervall tar över som huvudansvarig tränare, säger styrelseodrföranden Mikael Salomonsson till klubbens webbplats.

Joakim Fagervall, som tidigare dementerat att han skulle vara aktuell för att ta över rollen i tränarbåset, kommer att fortsätta med sina arbetsuppgifter som general manager utöver uppdraget som huvudtränare. Assiterande tränare Jepser Jäger fortsätter i sin roll som assisterande.

Fagervall har sedan tidigare erfarenhet som tränare, dels med just Björklöven samt med Tingsryd, Växjö, Västerås, Boden och Oskarshamn i hockeyallsvenskan, dels med Luleå i SHL.

– Markus Åkerblom har gjort sitt absolut yttersta för att vända den negativa trenden och det är ett tråkigt beslut som jag tvingats fatta. Jag önskar honom all lycka i sin fortsatta karriär, säger Salomonsson till sajten.

Det här är andra gången Björklöven sparkar en tränare den här säsongen. Den förste var Tommy Jonsson, som entledigades från sina uppdrag redan i september.